DrakenTemmer

drakentemmer

 

Het ontsluiten van je Oneindig Potentieel

Het enige wat tussen jou en je ware potentieel staat…
Dat ben je zelf.

Je ware potentieel is je grootste schat. En er is een Draak die hem bewaakt.
Terecht, want het is je meest kostbare bezit. Dat wat jij in wezen bent. Daarvoor hebben we onze angst te overwinnen, en vriendschap te sluiten met de Draak. Alleen zij kan je toegang geven tot deze schat.

Op dit punt in  je leven komt het erop aan om jezelf te leren vertrouwen.

Dit is het verhaal. Ik meldde me aan bij LinkedIn, en moest daar een functie omschrijving invullen. Huidige bezigheid…. Eeuhh…  Tsja, trainingen workshops over mindset, omdenken, en hoe noem je dat, wat ik nou eigenlijk aan het doen ben ?  Geen enkele titel kon de lading dekken.

In dit onderzoek ging ik over allerlei vakgebieden en  grenzen heen. Regels, dogma’s, welklinkende theorieën zijn ondergeschikt aan de verlangens van het Hart. Ik ben vooral op zoek naar een dieper zelf, en de oneindige mogelijkheden die ons ter beschikking staan.

Voor ik het wist had ik Draken temmer ingevuld. Daar werd ìk in elk geval blij van. Avontuur, en heldendom. Dat beviel me wel. Ongebaande paden gaan, en de duisternis onderzoeken op zoek naar de schat.

Sindsdien kom ik overal symbolen van Draken tegen, en krijgt het steeds meer betekenis. Niet lang daarna kreeg ik een bericht van een neerlandica, die zei dat ze heel graag een Drakentemmer in haar netwerk wilde, maar dat het wel één woord moest zijn. ‘Drakentemmer.’

En zo groeide langzaam het besef waar een Drakentemmer allemaal voor staat.  Na een half jaar was het tijd voor een nieuw kaartje  – en daarmee was t definitief. Ik ben Drakentemmer.

Wat doet een drakentemmer ?

Precies wat er staat: draken temmen. En dan niet zoals in onze westerse sprookjes en mythen, waar Sint Joris, en Siegfried in het Nibelungenlied, de draak overwinnen en hem doden, maar meer zoals in de oosterse symboliek.  Temmen, is vriendschap sluiten met de Draak, tot een samenwerking komen, zodat zijn enorme krachten tot je beschikking staan.

Eenmaal vriendschap gesloten met de Draak wordt hij één van je machtigste en wijze bondgenoten. Dan krijg je eindelijk toegang tot de schat die hij al die tijd geduldig voor je heeft bewaakt.

Zelfonderzoek

Draken temmen gaat over Z e l f o n d e r z o e k.
En  dus over M o e d…
De moed om jezelf onder ogen te komen. De moed om te veranderen – ècht veranderen gebeurt van binnenuit.

“Over je schaduw heen stappen.”
Je persoonlijkheid, je overlevingsstrategieën en wie jij denkt dat je bent, zijn op een gegeven moment ook je beperkingen, en dat wat jou weerhoudt om je ware potentieel in gebruik te nemen.

Zo ken je vast de Draakjes ‘DitBenIkNiet’, ‘HoortNiet’,  ‘DatKannieWaarZijn’ en ‘DatWilIkEchtNiet’.  Deze vaak onbewuste levende demonen, doen keer op keer het gehele koninkrijk sidderen en beven. Angsten die we al heel ons leven met ons meenemen. En hoe harder we er tegen vechten, hoe meer we ze eronder proberen te houden en diep wegstoppen, hoe sterker ze worden. ‘Recreating our own fears.’ Terwijl het precies andersom werkt. Als we ophouden ons er tegen te verzetten, dan verdwijnt waar we bang voor zijn, en kan de schat zich aan ons openbaren.

De Libelle - meester van de illusie's - in het engels the Dragon Fly

De Libelle – meester van de illusie’s – Eng: ‘the Dragon – Fly’

En andersom ? Voor je het weet is de mug een olifant geworden – Lijkt de dragonfly een reusachtige Draak geworden.

Zo binnen Zo buiten

Willen we werkelijk veranderen, dan hebben we dat van binnen uit te doen. Onszelf onder ogen komen, en onze eigen waarheid erkennen. Daar is moed voor nodig. Om de zorgvuldig opgebouwde beschermingsmechanismes te ontmantelen, en je ware zelf open en bloot te geven.

Elke Draak bewaakt een schat.  En om die te ontdekken is moed vereist. Om tot diep onder in de berg door te dringen, en contact te maken met ons mythisch zelf.

Pijn en angst, zijn verbonden aan Kwaliteit en Verlangen. Verlangens die we reeds lang in ons dragen, en waarachter vaak een zielewens schuil gaat.

Als we het aandurven om vriendschap te sluiten met onze draken, en bereid zijn om hun wijsheid te ontvangen, dan kunnen ze transformeren tot onze machtigste bondgenoten en Wegwijzers op ons levenspad.

de weg naar zelf-kennis

Loop je tegen barrieres aan in je leven ? Voel je dat iets je tegen houdt om dàt te doen waar je gelukkig van wordt, en wil jij je Draken leren kennen, om ze te transformeren tot je bondgenoten ?

Geef je op voor een kennismaking via de contactpagina.

Er zijn mogelijkheden voor individuele coaching, loopbaan- en reïntergratietraject, en het volgen van workshops en trainingen in groepsverband.

Ongeveer één keer per kwartaal geef ik een workshop waarbij je in klein groepsverband kunt ontdekken wat Draken temmen jouw kan brengen.

Mail naar info@brandheek.nl als je op de hoogte gehouden wilt worden.

tags:  zelfrealisatie – transformatie – changemanagment – beschermingsmechanismes – innerlijk kind – heling – schaduw – animus/anima 

 

Hoe ontdek je je schaduw ? – vanaf 8 min 10 – “what about me”

 

Draken worden ook wel onze Schaduw genoemd. Onze verstoten kindsdelen of innerlijke saboteur. En hoe hard we ook geprobeerd hebben om ze in slaap te houden, uit te bannen, onszelf en onze omgeving onder controle te houden, ze steken keer op keer weer de kop op. En Gelukkig maar…

 

 

Geef een reactie